Skip to main content

Fietsen

We beschikken over een afsluitbare fietsenstalling met stopcontacten voor het opladen van elektrische fietsen. Nat geworden onderweg? U kunt uw natte fietskleding uithangen of gebruikmaken van de wasdroger. 

Fietsen zijn te huur in Arendonk bij 'Fietsen Luc'

Fietsknooppuntennetwerk: stel met behulp van de kaart zelf uw route samen langs de knooppunten. De kaart bevindt zich in de map voor gebruik tijdens uw verblijf. De kaart is ook bij ons te koop voor € 5,95.

Lusvormige fietsroutes in en om Arendonk

Kapellenroute 37 km (of 31 km) langs een selectie van de vele Mariakapelletjes in de gemeente Arendonk. De route is niet bewegwijzerd maar via de duidelijke routekaart met straatnamen probleemloos af te leggen. U kunt de route starten door aan het einde van de Dopheistraat linksaf de Heirbaan op te gaan. De routekaart zit in de map voor u om te gebruiken of is bij ons te koop voor € 2,00.

Valkeniersroute 54,7 km. De route voert u door de prachtige Antwerpse en Noord-Brabantse Kempische grensstreek over rustige landwegen in de regio die vroeger gebruikt werd om valken af te richten. De route is uitgezet via het knooppuntennetwerk. De routekaart zit in de map voor u om te gebruiken of is bij ons te koop voor € 2,00.

Corsendonkroute 46 km of minder via een aantal verkortingen (zie kaart). De priorij van Corsendonk is belangrijk geweest voor de streek. Zie de uitgebreide informatie in de folder, die in de map zit voor u om te gebruiken of u kunt de kaart met informatie bij ons kopen voor € 1,50.

De Meet Over 27 – 28 – 31- 54 km of meer... Deze fietsroute neemt je mee op ontdekkingstocht op en over de grens tussen Nederland en België. In de brochure vindt u, naast een beschrijving van de route, meer informatie over de zaken die je onderweg tegenkomt. Hier en daar wordt gewezen op de verschillen in de taal tussen Nederlanders en Belgen. De folder is ook beschikbaar voor u of bij ons te koop voor € 2,00.

DSC 7109

Lange fietsroutes

Voor langere fietsroutes bieden wij de service om u dagelijks te brengen naar het beginpunt van uw dagtraject en op te halen aan het eind van uw dagtraject. Op aanvraag maken wij ook een lunchpakket voor u. 

LF 51 KEMPENROUTE
110 km fietsen van Eindhoven naar Antwerpen

Op de Kempenroute laat de Kempen zich in al haar facetten bewonderen. De route vertrekt aan het station van het Noord-Brabantse Eindhoven. Door het bosrijke landschap fiets je via Waalre, Valkenswaard en Bergeyk naar Postel aan de Nederlands-Belgische grens. Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten kom je in Dessel. Je verlaat het kanaal om door het typische Kempense landschap via Kasterlee naar Herentals te fietsen. Langs de Gedempte vaart fiets je door Grobbendonk naar het Albertkanaal. Dit kanaal brengt je via Vierseldijk, Massenhoven, Oelegem, Wijnegem tot in Merksem, deelgemeente van Antwerpen. Door het havengebied en de hangars langs de Schelde bereik je Het Steen, eindpunt van de route.
De Kempenroute is het resultaat van het grensoverschrijdend samenwerkingsproject "Grenzeloos Fietsen" met partners uit Nederland en Vlaanderen. Voor de praktische uitwerking van de route - ontwikkeling van het traject en samenstelling van de gids - werd beroep gedaan op vrijwilligers van GR. De route is bewegwijzerd met Geelblauwe LF-tekens en bordjes van Toerisme Vlaanderen.

Contact

Dopheistraat 7

2370 Arendonk

België

T (+32) 14 710 216

GSM (+31) 6 18 42 40 18
GSM (+31) 6 37 11 80 96

info@egelantier.org